Nálunk az ősszel együtt beköszönt a krémlevesek kora! Ilyenkor vacsorára elég gyakran főzök valamilyen krémlevest, egyrészt mert laktatóak, másrészt mert a legtöbbet egy 9 hónapos baba már ugyanúgy megeheti, mint a felnőttek, harmadrészt mert finomak! :)
A krumplikrémleves hozzávalói:
- 5-6 nagyobb fej krumpli
- 2 cikk fokhagyma
- 1 lilahagyma
- olívaolaj
- babérlevél, szerecsendió
- 2 evőkanál tejföl
- ízlés szerint pirított kockázott bacon a felnőtteknek / pirított zsemlekocka a babáknak/gyerekeknek
Az aprított hagymákat olívaolajon párolod, hozzáteszed a kockázott krumplit, kavarsz rajta egyet-kettőt, majd felengeded vízzel. (Kicsit többel, mint mikor krumplipürét főzöl, de ez is annyira egyedi, hogy ki milyen sűrűn szereti a végén.) Ízlés szerint sózod, borsozod, teszel rá egy babérlevelet (ezt a turmixolás előtt azért vedd ki), egy kis petrezselyemzöldet.
Ha megfőtt pürésíted, ha a babádnak nem vezetted be még a tejtermékeket, akkor itt kell az ő részét elkülönítened, a többihez mehet a tejföl, amivel egyszer még összefőzöd.
A tálaláskor a tetejére szeded a pirított bacont, megszórod reszelt szerecsendióval.
A 9 hónapos Petrám a tetejére pirított kenyérkockákat kapott, jól beleáztattam neki, imádta. :)
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése