2013. szeptember 13., péntek

Eseménytelen hétköznapok, kirándulós hétvégék

Végre itt a kedvenc évszakom, ilyenkor az sem érdekel, hogy allergiám meg pont ilyenkor a legerősebb..:(
Imádom az őszt, akkor is, ha esős, és akkor is ha napos, csak ne legyen 30 fok. Ilyenkor szívesebben tervezek szabadba, és családostól is könnyebben kimozdulunk.
Ennek ellenére beálltunk egyfajta eseménytelenségbe, már ami a hétköznapokat illeti. Hiába, a munka az munka, hozzá kell szoknunk, hogy lassan hamar fog sötétedni is, így tulajdonképpen csak a hétvégéink maradnak családi programokra.
Múlt hétvégén meg látogattuk a Budakeszi Vadasparkot. Nagyon tetszett, ide tuti visszatérünk még, de beszéljenek a fotók:



Az állatsimogató rész fantasztikus élmény, nem csak a gyereknek, hanem a szülőnek is :) Itt lehet muflonokat, dámszarvasokat etetni. Lilla nagyon élvezte, és egyáltalán nem félt. Bezzeg a parasztudvarban, amikor a boci megszólalt, visítva-sírva elmenekült szegényem. Viszont a baromfik érdeklik, azok is szépek, sokfélék, tisztán, rendezetten vannak tartva. Pár nagyobb állatfaj is megtekinthető, mint például a bölény, bivaly, de vannak nyuszik, egerek is. Az egész terület egy délelőtti sétával bejárható, pont kisebb gyerekeknek való, szerintem, akiknek még egy teljes állatkert sok és fárasztó, ennyi ingert viszont még könnyen feldolgoznak. Kifejezetten gyerekbarát hely, pelenkázón kívül a szoptatós anyukáknak, akik picibabával jönnek külön elsötétíthető faház van a parkban, ahova visszavonulhatnak a babával, amíg a család többi tagja nézelődik. Egy dologra viszont érdemes figyelni: köves, dombos (vagy inkább hegyvidék) táj, így érdemes strapabíró túracipőbe menni és valami hasonlót adni a gyerekre is!

Remélem tetszett ez a kis beszámoló, ahova eljutunk még, onnan mindig hozok majd egy kis beszámolót, amit megpróbálok külön gyerek/családbarát szemszögből is bemutatni!

A végére pedig hoztam egy programajánlót az idei hétvégére: ha nincs jobb programotok és szabadulnátok a városból, gyertek Gödöllőre, a Vadásznapra! Nem kell megijedni, nem vérengzésről szól :), nagyon tudom ajánlani ezt is családoknak, gyerekekkel. Érdekes programok vannak mindig, mi már többen részt vettünk az elmúlt években. Mindig nagyszerű a kutyás bemutató, a vadételek főzőversenye, ahol természetesen kóstolni is lehet (és érdemes), csodaszép kézműves termékek kirakodóvására is van mindig, ahol tuti idén is beszerzek egy pár agancsból készült ékszert! :)

Kellemes hétvégét Mindenkinek! :)

1 megjegyzés: