2013. május 30., csütörtök

Csináld magad gyerekpólók

Tanulás közben is kell egy kicsit pihennem, na meg amúgy is szeretek mindenfélét kreatívkodni. Ráadásul az alábbi ötlet megvalósítása nem telik sok időbe, max. ha az ember szeret elszöszölni a tervezéssel.
Szóval ott kezdődött az egész, hogy tavaly a Balcsinál az egyik borozós fesztiválon (nem is tudom mit kerestünk ott :P) találtunk egy pólóvasalós bódét és persze rögtön beleszerettünk egy kisvakondos pólóba, amit meg is vettünk Lillának. Ott helyben vasalták rá a kész mintát, ilyen nagy vasalógéppel a sima fehér mezei pár száz forintos pólóra, és végül az egész kemény 3000ft-ba került. Igen, háromezer!!! Szerintem horribilis ár egy sima fehér gyerekpólóért, amibe anyag is alig van, lévén csak 86os, és még ha a nyomtatási+vasalási költséget is beleszámítom, akkor sem kerülne annyiba. Na én azóta agyaltam sokat azon, hogy tuti lehet ilyet házilag is csinálni, és naná, hogy lehet, csak én nem tudtam eddig róla... :( Nem vagyok túl tájékozott tehát e téren, vagy inkább nem voltam :) De rátaláltam a megoldásra és ezt szeretném most Veletek megosztani.
Kapható ugyanis ma már olyan hasznos dolog, hogy TRANSZFER PAPÍR----> ez a hivatalos neve annak a fóliaszerű papírnak, amire lehet sima mezei tintasugaras nyomtatóval mindenféle szép színes fotót, képet nyomtatni, majd nemes egyszerűséggel rávasalni azt egy kiválasztott ruhadarabra. Ráadásul kis utánajárásra találtam belőle ócccsót is, érdemes néha benézni az aldi, lidl és egyéb német/osztrák érdekeltségű üzletláncokhoz, mert ilyen téren tudnak ám hasznos akciókkal szolgálni. 2 hete valamiért betévedtem az aldiba, és láss csodát találtam transzfer papírt 1990 ft-ért vettem a 10 db-os csomagot. Ami, ha utánaszámolunk rettentően olcsó, hiszen ezek A4es papírok, ami azt jelenti, hogy egy lapra 2-3-4, de akár 5 különböző figurát, fotót, díszt, akármit nyomtathatunk, és abból akkor ennyi tök egyedi ruhadarab készül el. Ha hozzáteszem, hogy sima mezei teszkós fehér, vagy halványabb egyszínű baba/gyerekruhákat pár száz forintért meg lehet kapni, akkor ha mindent egybevetsz, akkor is bőven 1000 ft alatt meg van egy egyedi darab.
És, hogy ne csak a számat jártassam, hoztam fotókat a mai alkotásomról, jelzem első ilyen próbálkozás, tehát biztos lesznek még szebbek, jobbak is. Ezt a kettőt, amúgy 1 db transzfer papír felhasználásával készítettem. Mivel én már meglévő darabokból válogattam és épp nem akadt a kezembe fehér, vagy világosabb színes póló, így bepróbálkoztam a kicsit sötétebb, fűzöldszínű bodyval is, de szerintem csodás lett az eredmény. Viszont nézzétek el nekem, de teljesen alapállapotot elfelejtettem fotózni :(
Első kép:
ez már akkor készült, amikor a papírra ki lett nyomtatva a kívánt ábra, ez a papír hátulja, amit később, vasalás után le lehet húzni egyszerűen róla. Nem véletlenül van az asztalon, ugyanis a meglepően részletes használati utasításban leírták, hogy a vasalódeszkánál keményebb felületen kell vasalni. Szóval rávasaljuk, hagyjuk kicsit hűlni, levesszük, majd van egy másik speckós papír a csomagban, azt is rátesszük, azalatt is levasaljuk, hagyjuk kihűlni, és voilá:

 (Azért a háttérben az asztal kinézetéből látszik, hogy tanulok ám....:P)
Lillának természetesen a Bogyó és babócából kellett valamit nyomtatnom, így a barackszínű pólójára kapott egy csónakázó bogyó és babócát, amit lelkesen mutogatott. Szerintem kedvenc darab lesz :) A zöld bodyra meg szintén az előbbi meséből a cseresznyéből kipottyant kukacot, mert neki ez a kukacos rész a kedvence. Kísérletezni kell amúgy az anyagokkal, mert a bodyn sokkal jobban megtapadt, a pólón a vasalás széle kicsit felpöndörödött, valószínű, hogy az majd hamarabb lerepedezik róla, gondolom más az anyaga. De akkor is megért annyit, hiszen mire tönkre megy, úgy is kinövi :) Mosni pedig ugyanúgy lehet, nyilván kifordítva fogom azért.
Még egy fotó a kis borziról, hogy örül az "új" pólójának:

Engem meggyőzött, és még maradt 9 papírom, amit hasznosíthatok, még lehet magamnak is csinálok valami szuper feliratos felsőt :) :)
Ja, és most jutott eszembe, hogy kiváló lehet ez az el nem tüntethető foltok eltakarására is!!! Nincs többé egyszer felvett, lecseresznyézett fehér póló!!!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tuti lett, milyen kis kreativ vagy így tanulás közben is ;) Szorítok ám érted nagyon (meg magamért is :D)!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Muszáj, Lillának nem lehet azt mondani, hogy anya tanul és nem ér rá Veled foglalkozni. Hétvégére "kimenőt kapok", apja viszi nagyizni, úgyhogy most nem lesz mentségem, tanulni fogok! :)

      Törlés