2015. október 28., szerda

Számítanak azok a bizonyos "TÖBBIEK"?

"A szülő a gyermek cinkosa kell legyen a szigorú tanítóval, tanárral szemben. A gyereknek tudnia kell, hogy következménye van annak, ha otthon nem végzi el a házi feladatát, nem pakolja be a másnapra szükséges tankönyveket. De azt is tudnia kell, hogy a szülő kiáll mellette, ha hétvégére 47 matekfeladatot adtak fel háziként. Ilyenkor kell beírni az üzenőbe, hogy családi gondok miatt a házi feladatot a gyerek nem tudta megoldani."
-Vekerdy Tamás 

Üvöltünk mert 3-ast kapott a töri dolgozatra? Vagy átnézzük mit kértek számon?
Leültetjük rendre minden nap 4től-7ig tanulni? Vagy csak akkor és csak annyit, amennyi házi van?
Ellenőrizzük felkészült-e? Vagy csak megkérdezzük készen van-e?
Erőltetjük azt is, hogy készségtárgyakból is jó legyen? Vagy megelégszünk azzal, ha egy tárgykörből jó?
Ezerféle szakkörre, korrepetálásra, külön órára járatjuk? Vagy hagyjuk, hogy azt tegyen szabad idejében, amit szeretne?


Millió kérdés és még nincs is iskolás korú gyerekem...Vajon mi a jó? Biztos mindenki előtt van egy szülői jó vagy rossz példa. Tudjuk, hogy azt szeretnénk követni, vagy azt semmiképpen nem. De sajnos ott vannak a "TÖBBIEK", az a bizonyos szomszédgyerek, a csoporttárs, az osztálytárs, a kolléganőm fia/lánya, a távoli rokongyerek, aki ugye "ennyi idősen már 3 külön órára járt, meg sportolt, meg nyelvet tanult, meg diákolimpián győzött, meg középangolja volt, meg színötös, meg amúgy is 2 osztályt jár egyszerre..."
Ugye, mindenki ismer ilyet?

...és ugye, Te nem hagyod magad ezzel befolyásolni????


A saját gyereked. 
Ne. 
Hasonlítsd. 
Máshoz.

Ő egy EGY-ÉN-iség!  (Annyira kifejező ez a szó!!!)

Ha pék lesz, boldog pék lesz, mert nem erőltetted rá a matekot, hogy aztán valami harmadosztályú gimiben nagy nehezen leérettségizzen totál lelkisérülten, lealázva, körmeit tövig rágva, mert ugye a többiek...
Ha 3 diplomás 5 nyelven beszélő lesz, akkor azért lesz boldog, mert hagytad kibontakozni és adtál rá neki lehetőséget. Még akkor is, ha ötször kezdett bele egy éven belül másba.

Érted???



Neki CSAK az számít, Te mit gondolsz róla, Te hogyan állsz hozzá, hogy Te támogatod-e mindenben! M.I.N.D.E.N.B.E.N.!




2 megjegyzés:

  1. Teljesen igaz, amit írtál. Vekerdy gondolataival mondjuk nem mindenhol értek egyet, a tieiddel igen. Mindenhol. Csak a nagy átlagból kilógni se mindig könnyű, nekem rengeteg energiát emészt fel, akár Editkéről, akár az én világnézetemről van szó ("Miértnemdolgozolmultinál, sokkaltöbbpénzedlenne!" Nekem nem a pénz a minden :( ). <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ÁÁÁÁ, ez a miért nem dolgozol multinál, ez nálunk is jön...több oldalról, rokonoktól is, akiktől aztán igazán nem várná az ember.
      Nyugi, szerintem mi gondolkozunk normálisan :D
      Baromira kereshetnék egy vagon pénzt, ha az lenne az ára, hogy nem látom a gyerekeimet.....

      Törlés