2014. február 8., szombat

"A bátorság emberei"

..az apák!
Filmajánló következik:

Courageous az eredeti címe, magyarul "A bátorság emberei" címet kapta a film, könyvben pedig "Valóban bátrak" címen jelent meg az a fantasztikus mű, ami miatt már egy órája bőgök folyamatosan. Igen bőgök, és igen ettől még jó. Csak mélyen elgondolkodtatott a szülői mivoltomon, a család fogalmát is újra kell értékelnem és az biztos, hogy ha holnap Andris és Lilla hazajönnek, mindkettőjüket úgy meg fogom ölelgetni, hogy csak na :). Este pedig megnézetem apjával is ezt a filmet, mert ezt minden apának látnia kell!

A film maga erősen vallásos hangulatú, de nem kell ahhoz hívőnek lenni, hogy megértsük az üzenetét. (Bár ez után tuti, hogy az is kicsit átértékeli magában a dolgokat, aki nem tartja magát vallásos embernek és az is biztos, hogy lesz akinek nem tetszik majd a film. /Nem vagyunk egyformák../.)
A sztorit nem akarom nagyon lelőni, hátha kedvet kaptok hozzá, így csak nagyvonalakban írom le a lényegét.
Egy tragédia után az egyik apuka eldönti, hogy jobb apa lesz, és a Bibliából merít erőt és ihletet ehhez. Bevonja a barátait is, akikkel együtt tesznek egy ünnepélyes fogadalmat, mely szerint békében, szeretetben, példamutató magatartással, Istenhez és a családhoz hűen nevelik gyerekeiket. Tudniillik, azok a gyerekek akik apa nélkül nőnek fel, nagyobb eséllyel kerülnek bajba, lesznek drogosok, bandáznak, stb., hiszen nem volt előttük jó példa. A fogadalomtétel után sok próbát kapnak az élettől, de bátran szembenéznek mindennel és csak egy bukik el közülük (van tehát rossz példa is, ezért annyira emberi ez a  film!).
Magyar bemutatót nem találtam a filmhez youtubon, de azért bátorkodom bemásolni a záró jelenetet, kevés angol tudással is érthető.
Illetve pár oldalt, ahol online megnézhető!
Itt angolul, magyar felirattal, itt pedig magyarul.
Tényleg érdemes leültetni apát elé, de készítsetek bőven papírzsepit is! :'(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése