2014. január 9., csütörtök

Helyzetjelentés

Hi Everybody! :)
Utálom mikor valaki idegen nyelvű szavakat visz bele a magyar hétköznapokba, na de újabban lehet, hogy sok angol nyelvű oldalt olvasgatok, hogy jobb köszönés nem jutott eszembe??? :D (Önképzési tipp: ha valamelyik nyelvet szeretnéd felfrissíteni, olvasgass olyan nyelvű blogokat, vagy akár facebook-oldalakat, illetve nézz magyar aláírással ellátott idegen nyelvű filmet! Nekem most ezek jönnek be.)

Szóval, tudom, hogy a legutóbbi apró örömök elmaradt, de elvette minden időmet a felkészülés a doktori szigorlatomra, ami 'summa cum laude' sikerült! :) Úgyhogy most ez volt nekem a héten a nem is olyan apró örömöm. Bár ez még nem jelent semmit, mert még a két legnagyobb megmérettetés hátra van: úgy mint megírni és megvédeni a doktorimat, na de most a pozitív energiák és gondolatok éve van (nekem legalábbis), úgyhogy menni fog ;)

A hétköznapokba még annyira nem cseppent vissza az egész család, lévén én szabin vagyok, galád módon viszont Lillát vittem bölcsibe a héten, nem akartam, hogy még többet hiányozzon, elég volt neki az a 3 hét itthon. Kicsit átvariálódott a napi ritmusa, nem tudom, hogy valamennyire vissza fog-e rázódni a bölcsi hatására. Újabban csak 9 után hajlandó elaludni és akkor is csak nagy nyűglődések árán, az apja altatja, kb. fél óra. Nem jó ez így, régen magától aludt el, aztán jött a nyári szünet, amikor a nagyik elkapatták, mert addig vele voltak, amíg el nem aludt. Most meg persze már mesélni kell neki, ez nem is lenne baj, ha utána szépen elaludna magától, de nem. Le kell mellé feküdni, simogatni kell, énekelni neki, stb. amíg el nem alszik. Szegény apja örül neki a legjobban, amikor reggel 5kor kel, hogy munkába menjen, este 6ra esik haza, és onnantól a gyereket nem tudja magáról levakarni, szó szerint, mert újabban zuhanyzás is apával együtt van. Mindegy, ez egy ilyen korszak, majd alakul.

De másik korszakban is benne vagyunk már, nyakig.....illetve, hogy jobban fogalmazzak torkig vagyunk vele: DACKORSZAK! Minden szülő réme...Minket már egy ideje kerülget, de most nagyon utolért. Egyszerűen hihetetlen rossz lányom van!!! És még hihetetlenebb, hogy a bölcsiben nem hiszik el...:(
Ott kisangyal, itthon ördög!!!

Így telnek a mi kis hétköznapjaink, remélem mindenki más is jól van! Hogy indult az év??

1 megjegyzés:

  1. Gratulálok a vizsgához, dacos kisasszonyhoz meg kitartást, ezen úgyis csak az idő segít...

    VálaszTörlés