2014. január 1., szerda

BÚÉK 2014!

Boldog Új Évet kívánok minden kedves olvasómnak és családjának! :)
Egy nagyon jó gondolattal nyitok, amit most lestem innen.


"A mai nap a 365 oldalas könyv első üres oldala. Írj egy jó könyvet!"

Részemről én itt rontok el mindig valamit. Nagyon lelkesen kezdek neki mindig mindennek, jelen esetben egy új évnek, de aztán csökken a lelkesedésem. Nem múlik el, csak hullámzik. Időnként vannak nagy terveim, nekirugaszkodok, lelkesedek, majd csökken az érdeklődésem, nem foglalkozok vele, aztán egyszer csak újra előveszem a témát és nagy hirtelen dirrel-durral befejezem. Én most idén ezen szeretnék változtatni, hogy ne legyen egy megvalósítás során egy vagy több ilyen hullámvölgyem. 

Családilag természetesen azt fogadtam meg, hogy Lillával többet foglalkozok majd, türelmesebb leszek és a vele eltöltött időt minőségileg kell javítanom. Ezt úgy értésétek, hogy nem fogok mellette a neten receptet keresni a vacsorához, miközben szerencsétlen ő is nyomkodná a laptop gombjait én meg elhessegetem. Vagy nem fogok neki csak azért mesét kapcsolni és elé ültetni, hogy én nyugodtan nézzem közben a híradót. Igen, van min javítanom, de kezdő anya vagyok, látom a hibáimat, látom azt is, hogy mi az amiben túl sokat engedtem a még pocaklakó Lillának megfogadottakhoz képest (na ezt jól körülírtam :P) és mi az amit abszolút rosszul képzeltem el már az elejétől. Az anyaságot nem lehet előre megtanulni, okos könyvekből, rokonoktól, szomszéd nénitől, facebookról. Az anyaság gyakorlással lesz csak teljes és hiába minden terv, ha a kis cseperedőnk teljesen más, mint amilyet elképzeltünk. :D Így nem is lehet általánosítani, hogy ki milyen anya, mert az anyaság mindig minimum két tényezős dolog: nem csak egy anya kell hozzá, hanem egy gyerkőc is. Így ezentúl elképzeléseimet jobban szeretném a saját gyermekemhez igazítani. Például nem fogok kétségbe esni, ha szülinapjára sem fog még bilizni, csak azért mert ismerős anyukák gyereke már régen wc-zik.  

Ezeken gondolkoztam így év elején, és természetesen magammal kapcsolatban ennél jóval több elvárással vágok neki az új évnek, de itt most csak a gyerkőcöt érintő dolgok a fontosak.

Remélem az új évben is maradtok velünk! :)
 

2 megjegyzés:

  1. Sok sikert az új évben is! Remélem teljesül minden elképzelésed, az élet minden területén! (A wc kérdéskört meg képletesen, de kakild le!) Puszi

    VálaszTörlés