2013. december 9., hétfő

Apró örömök #1

Annyit agyaltam már azon, hogy indítok egy rendszeres sorozatot itt, egyrészt, hogy kényszerítsem magam a rendszeres írásra, másrészt, hogy Ti se szenvedjetek hiányt hétről hétre.
Sok blogon olvasom hetente amikor összegyűjtik, hogy mi volt jó a héten, mi az ami adott egy kis pluszt, ami mosolyt csalt az arcokra, amiért érdemes hálát adni. (Például: Urban:Eve: TILT, Zóra: Hálás vasárnap, Pillecukor: Little reasons to smile) Jó ezeket olvasni, mert mindig engem is feltölt egy kis pozitív energiával, ha ezeket olvasom. Akaratlanul is azon agyalok közben, hogy nekem mi volt ilyen a héten, volt-e egyáltalán, sőt, én is kezdem úgy nézni a "világot", hogy meglássam az apró örömöket minden nap, hogy a legkisebb dolognak is tudjak örülni. Egyféle szemléletformálás kell hozzá, és kicsit át kell alakítani a hozzáállásunkat, hogy el tudjunk szakadni a napi rutintól és figyelni!!! FIGYELNI a körülöttünk lévőkre, az eseményekre, a jelzésekre, figyelni magunkra, hogy észre vegyük mi az, ami jól esik, és megélni ezeket a pillanatokat.

Ezért döntöttem úgy, hogy nekem is kell egy ilyen rovat, ahol összefoglalom a héten történt pozitív élményeket, a szívemet melengető dolgokat és természetesen mindezt Lillám, illetve maga a család szemszögéből nézve illetve velük átélve. Így lett a cím "apró" örömök, hiszen én itt kifejezetten a legapróbbak körül zajló emóciókra fogok koncentrálni, hiszen anyaként is fontos, hogy jól éljük meg az együtt töltött időt, és közben is észrevegyük a legszebb pillanatokat is.
Valószínűleg vasárnap este lesz ennek a heti megjelenése, de természetesen csúszás előfordulhat (mint rögtön most :)), na de az biztos, hogy minden héten jövök ezzel a kis összefoglalóval Nektek.

Nos, akkor első Apró örömök következik:

* végre visszakapni anyóséktól Lillát :) /betegeskedés volt megint../
* gyógyultan látni!
* "Anya puszild meg a lábamat" :)
* együtt huncutkodni alvás helyett
* telefonon beszélni vele: "Na, puszi anya, leteszlek, jó?" :D /Hogy honnan tanult meg ilyen szófordulatokat???/
* együtt örülni a Mikuláscsomagnak! /...és tartalmának...pszt!!!:P/
* tipegő lábacskák hangjára ébredni éjjel, majd érezni ahogy bekúszik az ágyba és a következő pillanatban már a nyakadba dugja hideg kis nóziját <3
* a legszebb bókok a világon: "Anya, te olyan ügyesen mosogatsz!" /...bár az apja is mondana ilyet :D/
* "hiányoztál"
* szöszi hajból "pálmafát" csinálni! :)
* félig csócsált csokit kapni....
* a leghuncutabb mosoly a világon!:


Gondoljátok Ti is át, hogy mi volt a héten a legszebb élmény, mik voltak a boldog percek, amit gyerekestől/családostól éltetek át és osszátok meg Ti is nyugodtan!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése