2015. november 10., kedd

Besameles kelbimbó

Imádom az egyszerű, gyors, laktatós vacsikat, ez is az. 

Hozzávalók:
-1 cs. fagyasztott kelbimbó
-1 kanál liszt
-2 dl tej
-15 dkg sajt
-pár szelet sonka vagy bacon
-olaj, vaj, bors, só, szerecsendió

A kelbimbót megfőzzük. Ne főzd túl, gyorsan kb. 10 perc alatt kész. Amíg fő, elkészítjük a besamelt: kevés olívaolajon kb. egy kanálnyi lisztet pirítunk, majd lassan adagolva és közben gyorsan kevergetve öntögetjük bele a tejet. Ha kész reszelünk bele szerecsendiót, ízlés szerint sót, borsot.
A sütőt előmegetjük 200 fokra, egy tálat kivajazunk, beleöntjük a leszűrt kelbimbót, csipkedünk rá sonkát vagy bacont, leöntjük a besamellel, megszórjuk a reszelt sajttal és addig sütjük, amíg a teteje szépen rápirul.

Gyerekeknek inkább csak egy éves kortól (sajt, tej miatt). Én Petrával a kelbimbót amikor megfőtt megkóstoltattam, hát nem aratott nagy sikert 😆. Viszont Lillának ízlett!

Jó étvágyat hozzá!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése