2012. december 30., vasárnap

Nem tudom, hogy 16 hónaposan mit kell tudnia egy babának, de hogy Lilla miket tud, az néha teljesen meglep. Egyik napról a másikra szinte kezdett el beszélni, utánoz mindent. Nem csak a 2, hanem már a 3 szótagú szavakat is szépen mondja: pl.: "pocsoa"-pocsolya
De újabban már énekel is: "bú-búj, nyitta, apajta, macska" A többit persze én éneklem hozzá :)
Ja, és számol!!! Komolyan, mondom egy, erre ő "ketttó", három, négy "öt", hat, hét, "nyoc", kilenc "tíz". És ez így megy szépen sorba. Hihetetlen ügyes szerintem :)

Most amúgy megint meg van fázva, ez viszont elég bosszantó. Nem tudom, hogy a bölcsivel van-e összefüggésben, vagy azzal, hogy 2 hónapja nem szopizik, de egy éves kora előtt egyáltalán nem volt beteg (kivéve a három napos lázat), azóta viszont majdnem hogy havonta... Bár lekopogom, de hálistennek nem egy lázas típus, így nem veri le a lábáról szinte semmi. Most nagyon rossz éjszakánk volt, mert nem bírt aludni, gondolom az orra miatt, mert úgy el volt dugulva. Így még éjszaka is orrszívóztunk (gondolom fölöttünk lakók örömére.../bár ők meg éjjel 11kor rendszerint fel-le mászkálnak a szobában, gőzöm sincs, hogy mit csinálhatnak...tornáznak éjszaka??.../bár még mindig jobb, mint a mellettünk lakó szende könyvtáros lányka visítozós pornóoszkárt érdemlő alakításai :S)

Szóval elvagyunk, mint a  befőtt, most épp alszik, én meg tanulok :) (mindjárt-mindjárt...)
Bölcsibe csak 7én megyünk mert hagytam magam meggyőzni a gondozónénik által, miszerint az egyetemi dolgozók mind csak akkor viszik a babákat bölcsibe (lesz@rják, hogy én nem vagyok egyetemi dolgozó), de nem is baj, mert úgy is csak január közepén kezdek a melóhelyen.

Arra leszek viszont kíváncsi, hogy nagyon elszokik-e a két hét alatt a bölcsitől? Na majd kiderül....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése